Сухофрукти – абсолютно натуральний продукт, в якому немає барвників, стабілізаторів, емульгаторів, нітритів і штучних добавок, якщо ви, звісно, обрали якісні сухофрукти! Уважно читайте інформацію на упаковці! Виходить, що це ті ж фрукти, але без води. У процесі сушіння та зберігання частина вітамінів, природно втрачається, але такі мікроелементи, як кальцій, залізо, натрій і магній, а також клітковина і пектин, зберігаються в повному обсязі. Тому сухофрукти – це природний концентрат корисних речовин. Так, наприклад, всього 50 грам сушеної вишні здатні задовольнити добову потребу в кобальті, вітаміні B6 і магнії, а кілька плодів кураги – в калії і залозі. З’їдаючи ж у день по 5 штук чорносливу, інжиру, фініків або кураги, ви назавжди забудете про проблеми з кишечником: що містяться в них рослинні волокна протидіють запорів і регулюють роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, вже через 10 днів такої дієти посвіжішає особа, зміцняться нігті і волосся, а все завдяки високому вмісту в сухофруктах кальцію.Ніщо не може так швидко відновити біологічний баланс в організмі і нормалізувати обмін речовин, як чорнослив. До того ж, сушені сливи мають вражаючу здатність поглинати вільні радикали. Курага – найкраще природне ліки для сердечників – в куразі рекордна кількість калію, необхідного для нормальної роботи серця. Крім того, високий вміст заліза робить сухі абрикоси незамінним продуктом для хворих на недокрів’я і для вагітних. А крім калію і заліза, в куразі містяться фосфор, кальцій, магній, а також рідкісні мікроелементи – титан, молібден, ванадій, нікель. Ізюм містить величезну кількість бору, що перешкоджає розвитку остеопорозу, так як при його дефіциті порушується засвоєння організмом кальцію. У ньому також багато калію, магнію і марганцю – останній необхідний щитовидній залозі.Фініки містять всі вітаміни, крім E і H, але особливо багато в них В5 який, до речі, підвищує працездатність! Груша сприяє виведенню з організму важких металів і токсинів Інжир ж нормалізує діяльність щитовидної залози і попереджає розвиток ракових клітин. А які чудові страви можна готувати з сухофруктами! Їх можна додавати в плов і різні салати, начиняти випічку, різати в десерти! З них виходять відмінні цукерки, скажімо, якщо перемолоти чорнослив або курагу з горіхами, додати бажану форму і вмочити в розтоплений шоколад З них можна робити чудові напої – компоти, крюшони, настої Під час постів сухофрукти взагалі незамінні – вони дають ситість і гарний настрій, поповнюючи організм вітамінами і мікроелементами! Так що, знайдіть у своїй коморі або в холодильнику місце для цих дивовижних фруктів, і ви не пошкодуєте! Міцного здоров’я і смачних страв вам!