Мармурова яловичина – найдорожча в світі.
28 Березня 2016
A6RrE-3A0Ws

Мармурова яловичина – найдорожча  в світі.

Важко уявити, що на планеті є люди, готові купувати коров’яче м’ясо за ціною понад тисячу доларів за один кілограм. Проте, таких покупців більш ніж достатньо, і настільки високу ціну вони платять за найдорожче м’ясо в світі – мармурову яловичину.Мармурова яловичина являє собою сорт м’яса, що рясніє тонкими жировими прошарками, котрі і надають шматку яловичини на зрізі схожість з мармуром. Завдяки цим прошаркам, страви з мармурової яловичини володіють особливо ніжним і тонким смаком, а також винятковою м’якістю, так як в процесі швидкої теплової обробки жир перетворюється на м’ясні соки.Ціна такої яловичини сильно залежить від кількості і товщини прошарків. Природньо, що вище за все цінується м’ясо, що містить багато тоненьких прошарків, а не пару шарів жиру товщиною з палець. Протягом декількох сторіч краща мармурова яловичина вирощувалась в Японії, де бички породи Вагіу жили буквально в райських умовах, що включають особливий режим годування і ретельний контроль раціону. Зараз мармурове м’ясо експортують Австралія, Нова Зеландія, США, країни Латинської Америки, проте кращою досі вважається японська яловичина. Чому м’ясо може коштувати так дорого? Для отримання ідеального результату бичків Вагіу тривалий час тримають на молочному вигодовуванні, а в віці півроку відправляють на випас. Через деякий час тварин поміщають в індивідуальні стійла, де підвішують на спеціальній системі строп, що не дає їм рухатися, але в той же час не дозволяє жиру накопичуватися в одному місці, так як м’язи бичків знаходяться в напрузі. Протягом семи-десяти місяців їх годують найякіснішим зерном, поять пивом або червоним вином, роблять масаж і ставлять класичну музику для кращого травлення. У Японії тварин щодня натирають місцевої горілкою – саке. Вважається, що це позитивно впливає на смак м’яса, з якого потім робиться найдорожчий стейк в світі. На деяких фермах в раціон корів додають мед, який при смаженні м’яса, карамелізуєсь і створює апетитну скоринку.

Назад